04 Qershor 2023

KES voton për komisionet profesionale

Prishtinë, 25 janar - Këshillit Ekonomiko Social (KES) mbajti sot takimine radhës nën kryesimin e kryetarittë Bashkimit i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, Atdhe Hykolli.

KES në përbërjen e plotë njëzëri votoi për komisionet profesionale si Komisionin për Legjislacion; Komisionin për Punësim dhe Aftësim Profesional; Komisionin për Paga, Çmime dhe Pensione; Komisionin për Financa, Ekonomi dhe Privatizim; dhe Komisionin për Mbrojtjen Shëndetësore, të Ambientit dhe të Sigurisë në Punë për të Punësuarit.

Komisionet u ngarkuan me detyra dhe përgjegjësi në pajtim me ligjin dhe rregulloren për punën e Këshillit Ekonomiko-Social.

Partnerët socialë, përfaqësuesit e organizatavetë punëdhënësve, të punëmarrëseve dhe të Qeverisë së Republikës së Kosovës Partnerët socialë, anëtarë të KES-it autorizuan Komisionin Profesional për Paga, Çmime dhe Pensione që të vazhdojë diskutimin lidhur me rritjene pagës minimale.

Po ashtu, KES ngarkoi Komisionin Profesional për Legjislacion që të punojë lidhur me negocimin e Marrëveshjes së Përgjithshme Kolektive dhe për çështjet të tjera në kompetencë të punës së këtij këshilli.

Në takimin e sotëm KES formoi edhe një komision adhoc i cili do të bëjë një plan pune dhe brenda muajit do të bie propozimin e pagës minimale për miratim.

Anëtarët e KES-it u pajtuan që të vazhdojë puna dhe diskutimi lidhur me pagën minimale dhe marrëveshjen e përgjithshme kolektive, çështje që janë të një rëndësie të veçantë në të mirëtë ngritjes së mirëqenies së të punësuarve.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 qershor 2023 - Kuvendi i Republikës së Kosovës mban seancë te veçantë në të cilën do të debatohet për situatën në veri të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Qendra për karrierë dhe alumni e Universitetit të Prizrenit organizon Panairin e Punës dhe Karrierës. (Galeria Shopping Mall, ora 10:00)

 - Organizohet përurimi i bustit të heroit Adem Ukëhaxhaj. (Fshati Carrabreg, pranë Ambulantes  ora 10:30)

- Qendra Kombëtare e Kosovës për Transfuzionin e Gjakut në bashkëpunim me Komunën e Hanit të Elezit dhe Bashkësinë Islame të Hanit të Elezit, organizojnë aktivitetin e dhurimit të gjakut. (Qendra e Kulturës "Imri Curri" në Han të Elezit, ora 11:00)

- Organizata Plus Kult organizon promovimin e krijimtarisë letrare të poetit Ahmet Pllana, në shenjë të 50 Vjetorit të krijimtarisë. (Salla e Plus Kult në Shtëpinë e Kulturës në Fushë Kosovë, ora 11:00)

- Nën patronatin e kryetarit të Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, në sallën e Asamblesë Komunale organizohet Akademi Përkujtimore kushtuar atdhetarit, Adem Ukëhaxhaj. (Asamblea Komunale e Pejës, ora 14:00)

- Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit organizon promovimin e antologjisë poetike "Girl of Monday",  e cila vjen në tri gjuhë: shqip, holandisht dhe anglisht. (Objekti i Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit, ora 18:00)