23 Shtator 2023

Kryeministri organizon pritje për gazetarët ndërkombëtarë dhe vendorë të “Manifestas”

Prishtinë, 21 korrik - Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, e ka nisur angazhimin e jashtëm publik me festivalin “Manifesta”, me pritjen që ka organizuar për gazetarët ndërkombëtarë dhe vendorë, në tarracën e Hotelit Grand.

“Manifesta katërmbëdhjetë” në Prishtinë është lajmi më i mirë që mund të kemi për këtë verë për kaq shumë komunitete të ndryshme, ka thënë kryeministri Kurti në fjalën e tij para gazetarëve. Roli i gazetarisë së kulturës, sipas kryeministrit, është ta bëjë të arritshme të magjishmen, që arti të jetë ndryshues i jetës, që ai të bëhet pjesë e jetës sonë të përditshme. Pa kritikën, kultura është e pabazuar; pa reporterin, arti shuhet, ka shtuar ai.

Aktualisht, hapësirat kryesore në media janë të mbushura me luftëra, ngrohje globale, inflacion e kështu me radhë. Megjithatë, jeni ju, gazetarët e artit, që ofroni një shteg të madh për reflektim nëpërmjet mbulimit tuaj të ngjarjeve kulturore, lidhjeve që na lidhin së bashku, ka thënë kryeministri.

Ministria e Kulturës po punon për krijimin e një muzeu të artit bashkëkohor, andaj, siç tha kryeministri,“Manifesta” vjen në kohën e duhur sepse e gjithë përvoja e fituar nga “Manifesta” do të jetë vendimtare në themelimin e këtij muzeu.

Ai ka shprehur shpresën që deri në festivalin e radhës “Manifesta”, do të mund të ndahen lajme shumë të mira në lidhje me përparimin e muzeut të artit bashkëkohor të Kosovës.

Kryeministri ka përshëndetur edhe gjashtë gazetarët nga Ukraina, të cilët ishin të pranishëm në pritjen e organizuar dhe ka shprehur simpatinë, empatinë, admirimin dhe solidaritetin për luftën çlirimtare të popullit të Ukrainës.


  

 


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)