25 Shkurt 2024

Inflacioni në Gjermani bie në 2,3 për qind

Prishtinë, 29 qershor - Inflacioni vjetor në Gjermani, i cili ishte 2,5 për qind në maj, u regjistrua në 2,3 për qind në qershor.

Zyra Federale e Statistikave e Gjermanisë (Destatis) njoftoi të dhënat kryesore për qershorin mbi rritjen e çmimeve në vend.

Sipas të dhënave, inflacioni vjetor, i cili ishte 2,5 për qind në maj, është regjistruar në 2,3 për qind në qershor, në përputhje me pritjet e tregut.

Vlen të përmendet se çmimet e energjisë u rritën me 9,4 për qind në bazë vjetore. Inflacioni në vend u rrit me 0,4 për qind në bazë mujore.

Nga ana tjetër, Indeksi i Çmimeve të Konsumit në përputhje me BE-në në Gjermani u rrit me 0,4 për qind në bazë mujore dhe me 2.1 për qind në bazë vjetore në qershor.

Gjithashtu është e rëndësishme të përmendet se inflacioni vjetor në vend, i cili ka ekonominë më të madhe në Eurozonë, mbeti mbi objektivin e Bankës Qendrore Evropiane prej gati 2 për qind për gjithë Eurozonën.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)