12 Prill 2024

Inflacioni i vendeve të OECD-së shënon rënie

Vjenë, 5 maj - Organizatat për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) ka bërë të ditur se në muajin mars norma vjetore e inflacionit në 38 vendet anëtare të saj ishte 7,7 për qind, respektivisht duke shënuar rënie nga 8,8 për qind në muajin shkurtdolu.

OECD njoftoi se rënia erdhi nga lehtësimi i çmimeve të energjisë në rajon, pasi inflacioni i energjisë ishte 1,3 për qind në muajin mars nga 11,9 për qind në muajin shkurt.

Organizata përmendi se niveli maksimal i inflacionit vjetor ishte 10,7 për qind në muajin tetor të vitit 2022.

"Japonia, Luksemburgu, Spanja dhe Zvicra shënuan norma inflacioni nën 4 për qind, ndërsa inflacioni në Hungari dhe Türkiye ende tejkaloi 20 për qind", tha OECD.

Në Grupin e Shtatë (G7) vendeve inflacioni u ngadalësua më tej në 5,4 për qind në muajin mars, duke shënuar rënie nga 6,4 për qind në muajin shkurt.

Gjatë të njëjtës periudhë, inflacioni vjetor në eurozonë po ashtu ra në 6,9 për qind nga 8,5 për qind, ndërkohë në vendet e G20-tës ra në 6,9 për qind nga 8 për qind.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)