26 Shkurt 2024

Punonjësit e hekurudhave të Francës hyjnë në grevë

Paris, 4 shkurt - Punëtorët e hekurudhave të Francës hyjnë në grevë si shenjë proteste ndaj pushimeve nga puna. Si pasojë e grevës në pjesë të rëndësishme  të vendit, 50 për qind e udhëtimeve të trenave mes qyteteve u anuluan.

Trenat e shpejtë që lidhin Francën me shtetet e tjera nuk u ndikuan nga greva, kjo bëri që trenat e shpejtë brenda Francës të anulonin vetëm 25 për qind të udhëtimeve.

Administrata franceze e hekurudhave , si pasojë e pakësimit të buxhetit për vitin 2010 ka planifikuar pushimin e 3600 punonjësve.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)