29 Mars 2023

Nis asfaltimi i rrugës kryesore në Pogragjë

 Gjilan, 28 gusht - Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, gjatë inspektimit të fillimit të asfaltimit të rrugës kryesore në fshatin Pogragjë, ka thënë se bashkëpunimin trepalësh mes Komunës, Këshillit të Fshatit dhe shoqatës “Pogragja” me seli në Zvicër, kanë bërë që investimet publike të bëhen në mënyrën më të mirë të mundshme.

“Pogragja është fshati model i organizimit, i investimeve dhe përkushtimit me traditë ndaj pronës publike dhe mirëmbajtjen e saj. Koordinimi i jashtëzakonshëm që ka Këshilli i fshatit dhe kontributin e pazëvendësueshëm që e jep shoqata “Pogragja”, janë shembuj për t’u ndjekur nga të gjitha vendbanimet."

"Përpos asfaltimit të rrugës kryesore, planifikimi i komunës ka paraparë edhe projektin rekreativ të lumit Llapushnica, hapjen e Kalasë së Pogragjës dhe trajtimin e lumit Morava në kuadër të projektit të madh Flows, që përfshinë tri komuna. Fshtarat model si Pogragja, Dobërqani, Zhegra, Cërrnica, Llashtica, Bresalci, Malisheva, Përlepnica, Velekinca, Livoci i Epërm, Livoçi i Poshtëm dhe të gjitha vendbanimet, do të investohet në Model Fashtin në kuadër të programit të Familjes”, ka thënë mes tjerash kryetari Haziri.

Kryetari i Këshillit të Fshatit Pogragjë, Arton Fetahu, ka falënderuar kryetarin Haziri për projektin dhe investimet e vazhdueshme që janë bërë dhe falë mbështetjes së Komunës së Gjilanit me këtë projekt tashmë është bërë realitet rruga kryesore që ishte edhe kërkesë e vazhdueshme e shoqatës “Pogragja”.

“Pogragja po bëhet një fshat modern dhe model i mirë i fshatit të organizuar dhe bashkëpunues. Gjatë të ardhmes kemi konfirmimin e kryetarit edhe për trajtimin e lumit dhe projekteve të tjera që e përfshijnë edhe fshatin tonë”, tha Fetahu.

Për këtë projekt dhe të tjerat investime që janë bërë deri tani, falënderim për Komunën pati edhe Avdi Aziri, i cili tha se asfaltimi i kësaj rruge ishte nevojë e fshatit dhe fatmirësisht planifikim i Komunës së Gjilanit dhe tashmë jemi në përmbyllje të të gjitha projekteve në infrastrukturën e fshatit.

“Është investuar në infrastrukturën nëntokësore, rrjet të kanalizimit dhe ujësjellësit, pastaj trotuarit, ndriçimit publik, rrugicave nëpër fshat dhe sot po përmbyllet edhe projekti i asfaltimit të rrugës kryesore”, ka thënë mes tjerash Avdi Aziri.

Ndryshe, kostoja totale e realizimit të këtij projekti është rreth 250 mijë euro.


Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Do të bëhet nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit trepalësh mes Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Federatës së Xhudos të Kosovës. (Qendra Nacionale të Xhudos në Pejë, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)