24 Shkurt 2024

Kompanitë botërore të avionëve në limitet e ekzistencës

Romë, 2 shkurt - Kompanive ajrore në Evropë dhe në tërësi në botë, do t'u duhen të paktën 3 vjet për t'u rikthyer në normat e rritjes së qëndrueshme.

 

Ndërkaq, shumë prej tyre janë të destinuara të shkojnë drejt falimentimit të sigurt. Një parashikim i tillë është bërë nga drejtori i Përgjithshëm i IATA-s, Giovanni Bisignani, i cili paraqiti një tablo të zymtë mbi të ardhmen e afërt të biznesit të fluturimeve ajrore.

Duke iu referuar të dhënave të nxjerra nga Eurocontrol (Organizata Europiane për Sigurinë e Fluturimit Ajror) për vitin 2009, ai tha se është shënuuar një rekord i rënies së fluturimeve në Evropë.

 

Sipas të dhënave konkrete, kjo rënie ka qenë në nivelin prej 6.6 përqind gjatë vitit të kaluar dhe pritet që edhe këtë vit të mos jetë më e pakët.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)