26 Shtator 2023

Kanalet RTK në gjuhën shqipe do ta kenë një kryeredaktor

Prishtinë, 12 maj - Në mbledhjen e datës 11 maj Bordi i RTK-së ka marrë vendim për fuzionimin e pozitës së kryeredaktorëve në kanalet e gjuhës shqipe duke e reduktuar numrin e tyre nga dy apo më shumë në vetëm një kryeredaktor për kanalet në gjuhën shqipe të transmetuesit publik.

Përmes këtij vendimi përcaktohet që të gjitha përgjegjësitë e secilit kryeredaktor që deri më tani kanë qenë të ndara t’i kalojnë një kryeredaktori duke nënkuptuar që të gjithë vartësit e kësaj pozite tashmë do të kenë një adresë raportimi në aspektin e hierarkisë.

Me këtë rast Bordi i RTK-së ka aprovuar po kështu hapjen e konkursit publik për Kryeredaktor në transmetuesin publik përgjegjës për pjesën informative, editoriale dhe programore. Pozita e kryeredaktorit ne RTK prej vitesh është zëvendësuar me ushtrues detyre.

Në mbledhjen e datës 11 maj Bordi i RTK-së po kështu ka pezulluar rregulloren për udhëtime zyrtare pas opinionit të zyrës ligjore të RTK-së se ajo është në kundërshtim me legjislacionin e Kosovës. Deri në një vendim të radhës do të zbatohet pershtatshmerisht rregullorja numër 06/2023 për kompensimin për udhëtime zyrtare dhe shpenzime të përfaqësimit e datës 06/02/2022.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)