29 Mars 2023

GM tërheq 484 mijë automjete për të rregulluar problemin e rripit të sigurisë

Detroid, 17 gusht - General Motors (GM) do të tërheqë më shumë se 484 mijë automjete të mëdha (SUV) në SHBA për të rregulluar një problem që mund të shkaktojë mosfunksionimin e rripave të sigurisë në rreshtin e tretë të ulëseve.

Tërheqja përfshinë modelet Chevrolet Suburbans, Tahoes, Cadillac Escalades dhe GMC Yukons të prodhuara në vitet 2021 dhe 2022.

Prodhuesi i automjeteve në dokumentet e publikuara nga rregullatorët e sigurisë amerikane tha se pjesa që mban kapësen në mbajtësen e montuar në ulëset e rreshtit të tretë në anën e majtë dhe të djathtë mund të jenë bërë në mënyrë jo të duhur. Rripat mund të mos e mbajnë s

iç duhet një pasagjer gjatë ndonjë aksidenti të mundshëm, duke rritur rrezikun e lëndimit.

Kompania tha se nuk është në dijeni të ndonjë përplasjeje apo lëndimi të shkaktuar nga problemi në fjalë.

Tregtarët do të inspektojnë pjesët që mban kapësen dhe do të zëvendësojnë ato nëse është e nevojshme. Pronarët e makinave do të njoftohen duke filluar nga data 26 shtator.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Do të bëhet nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit trepalësh mes Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Federatës së Xhudos të Kosovës. (Qendra Nacionale të Xhudos në Pejë, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)