29 Mars 2023

AVONET vlerëson se punimet në Komunën e Vitisë kanë cilësi të dobët

Viti, 4 maj - AVONET në vazhdimësi është duke ngritur shqetësimin për cilësi të dobët të punimeve dhe kjo është bërë dukuri dhe praktikë e keqe në Republikën e Kosovës.

Operatori Ekonomik “ZUKA COMPANY”, ka një kontratë për Mirëmbajtjen verore dhe dimërore të rrugëve në territorin e Komunës së Vitisë.

Disa nga banorët e rrugëve të Komunës së Vitisë kanë shprehur shqetësimin lidhur me cilësinë e dobët të riparimeve e gropave në kuadër të projektit mirëmbajtjes së rrugëve.

AVONET konsideron se riparimi i gropave në rrugët e territorit të Komunës së Vitisë nuk është i nivelizuar me standartin e kërkuar dhe cilësinë e dobët të punimeve.

AVONET i rikujton kryetarit të Komunës së Vitisë z. Halitit se përgjegjësia e tij është në ruajtja e parasë publike që obligohet me Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale, atë për Financat Publike dhe si zyrtarë kryesor administrativ ka obligime, detyrim, përgjegjësi t'i respektoj ato.

Kërkojmë nga kryetari i Komunës së Vitisë z. Haliti të merr masa ndaj Operatorit Ekonomik dhe të trajtoj shqetësimet e qytetarëve.

Në ditën botërore të Shtypit, pronari i Operatorit Ekonomik “ZUKA COMPANY” thërret redaksion e PLUS TV duke përdorë gjuhë ofenduese dhe denigruese ndaj redaksisë dhe paralajmëruar padi ndaj mediumit kjo për AVONET është presion dhe trusni ndaj mediumit.

Poashtu kërkojmë nga Prokuroria e Shtetit të filloj hetime lidhur me të gjeturat nga tereni.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Do të bëhet nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit trepalësh mes Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Federatës së Xhudos të Kosovës. (Qendra Nacionale të Xhudos në Pejë, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)