15 Korrik 2024

MASHTI organizon konferencën e parë kombëtare të vajzave dhe grave në STEM

Prishtinë, 24 prill - Nën patronazhin e Kryeministrit të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) organizon konferencën e parë kombëtare të vajzave dhe grave në STEM.    

Konferenca do të mbledhë të gjithë akterët përkatës që punojnë në përmirësimin e pjesëmarrjes së grave dhe vajzave në fushat STEM (Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë), duke kontribuar në zhvillimin e tyre profesional dhe akademik.

Konferenca STEM do të jetësojë premtimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për organizimin e konferencës vjetore për vajzat/gratë në fushat e Shkencës, Teknologjisë, Inxhinierisë dhe Matematikës.

Gjithashtu kjo konferencë do të mundësojë rrjetëzimin e vajzave/grave në këto fusha, promovimin e fushave STEM në të gjitha nivelet e arsimit, si dhe krijimin e mundësive për punë praktike, mentorim e zhvillim profesional.

Këta mekanizma i shtohen mbështetjes financiare për vajzat/gratë në STEM që tashmë po zbatohet si politikë e re e Qeverisë së Kosovës që dy vite.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)