30 Nëntor 2023

Akademia jCoders organizon panairin e krijimeve teknologjikë

Prishtinë, 8 shkurt - Sot në ambientet e Fakultetit Teknik, Akademia jCoders organizon panairin e krijimeve teknologjikë nen garën Hackathon #7.

Në këtë panair do të marrin pjesë rreth 240 nxënës të moshës 8 - 18 vjeq, me rreth 100 projekte me teknologi të ndryshme. 

Ky organizim ka për qëllim të rris motivimin e nxënësve për të punuar në mënyrë të pavarur dhe t’i bëj nxënësit të kuptojnë rolin e tyre në komunitetin e krijuesve.

Nxënësit e jCoders kane zhvilluar projekte të cilat kontribojnë në një nga katër temat: Shëndeti dhe mirëqenia e njeriut, ambienti dhe mbrojtja e tij, edukimi dhe ndarja e njohurive dhe lehtësimi i jetës për njerëzit me nevoja të veçanta.

Të gjitha projektet e realizuara do të paraqiten nga nxenesit në panair qe do te mbahet sot.

Panairi do të jetë i hapur për të gjithë dhe do të ekspozohen të gjitha projektet e krijuara në katër kategoritë e mesiperme.  

Akademia jCoders është një institucion i cili ofron trajnime për nxënësit e moshave 8-18 vjeçare në fushën e teknologjisë. 

jCoders është institucion i akredituar nga Autoriteti Kombëtar i Kualifikimeve dhe i certifikuar ne nivel ndërkombëtar nga institucioni amerikan me standarde rigoroze AdvancED i cili e vlerësoi punën e akademisë me vlerësim maksimal për cilësi të mësimdhënies dhe planprogramit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)