30 Nëntor 2023

RrGK publikon dispozitat për koston e lejes së lehonisë, atësisë dhe lejes prindërore

Prishtinë, 7 tetor - Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) dhe Fondi i Kombeve të Bashkuara për Popullsinë (UNFPA) publikojnë përmbledhjen e politikave ““Dispozitat për koston e lejes së lindjes, atësisë dhe pushimit prindëror në Ligjin e Punës”, të shkruar nga Dita Dobranja në emër të RrGK-së.

Pas prezantimit të gjetjeve dhe rekomandimeve kryesore, një panel ekspertësh do të diskutojnë mbi mundësinë e zbatimit të rekomandimeve në Kosovë, veçanërisht në lidhje me rishikimet e vazhdueshme të Ligjit të Punës.

Kjo përmbledhje e politikave analizon kostot e një propozimi të përbashkët të shoqërisë civile për ndryshimin e dispozitave të lejes së lindjes, atësisë dhe prindërore në Ligjin e Punës në përputhje me Direktivën e BE-së për Balancimin e Punës dhe Jetës.
 
Ky raport është shkruar si pjesë e synimeve më të gjera strategjike të RrGK për fuqizimin ekonomik të grave, veçanërisht përmes iniciativës së saj “Më shumë Zgjedhje: Politikat Familjare të Përgjegjshme ndaj Gjinisë për Sektorin Privat në Ballkanin Perëndimor dhe Moldavi”, financuar nga Agjencia Austriake për Zhvillim (ADA), njësia operative e Bashkëpunimit Austriak për Zhvillim.
 
Gjuha e punës në këtë event do të jetë shqipja. Përkthimi simultan do të ofrohet në gjuhën shqipe, serbe dhe angleze.

Duke qenë se kjo është një ngjarje publike, ju lutemi vini re se duke u bashkuar, ne me mirësi do të supozojmë se ju pranoni të fotografoheni.

RrGK do të ketë të drejta autori për materialin e prodhuar dhe mund të përdoret në marrëdhëniet me publikun dhe/ose materialet raportuese. Faleminderit paraprakisht për mirëkuptimin. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)