23 Shtator 2023

PIPS prezanton efektet e deritanishme të pandemisë

Prishtinë, 10 mars - Instituti i Prishtines per Studime Politike (PIPS) do të mbajë tryezë diskutimi me temë "Ndikimi politik i pandemisë COVID-19 në Kosovë".

Tryeza ka për qëllim të shtjelloj efektet e deritanishme të pandemisë, të analizoj rrjedhshmërinë e politikave ad hoc, si dhe të reflektoj mbi mësimet e marrura nga kjo përvojë dy vjeçare.

Me fokus të veçantë do të diskutohet polarizimi politik si faktorë në krizën politike dhe qeverisjen në kohë pandemie, ndikimi i masave kufizuese të pandemisë në të drejtat e njeriut, kriza ekonomike, si dhe kufizimet financiare dhe materiale në funksionimin e OSHC-ve dhe mediave.

Në këtë tryeze PIPS prezanton analizen e politikave me titull "Ndikimi politik i pandemisë COVID-19 në Kosovë” ku do të elaborohen të gjeturat nga ky hulumtim.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)