26 Shkurt 2024

Hapet programi “Vizita në shtëpi për gratë shtatzëna dhe fëmijë 0-3 vjeç”

Prishtinë, 25 janar - Drejtoria e Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës në bashkëpunim me zyrën e UNICEF-it në Kosovë, Ministrinë e Shëndetësisë dhe AMC hapë zyrtarisht programin “Vizita në shtëpi për gratë shtatzëna dhe fëmijë 0-3 vjeç”.

Qëllimi i programit “Vizita në shtëpi për gratë shtatzëna dhe fëmijë 0-3 vjeç” është mbrojtja dhe avancimi i shëndetit të nënave dhe fëmijëve dhe mirëqenia e tyre, me fokus në kujdesin gjatë shtatzënisë dhe pas saj te gratë dhe fëmijët në zona rurale dhe në komunitete të margjinalizuara.

Programi fillon sot në Qendren Kryesore të Mjekësisë Familjare ku me këtë rast do të realizohet vizita e parë në shtëpi dhe gjithashtu do të bëhet pranimi i një veture e cila dhurohet nga UNICEF-i si mbështetje për realizimin e këtij programi.

Në aktivitetin e hapjes së programit, të pranishëm në këtë ngjarje do të jenë Kryetari i Kryeqytetit, Përparim Rama, Drejtori i Shëndetësisë Dr. Izet Sadiku, Ambasadori i Luksemburgut Eric Dietz dhe znj. Nona Zicherman, shefe e zyrës së UNICEFIT në Kosovë.

Gjithashtu pritet të vijë edhe Ministri i Shëndetësisë z.Arben Vitia

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)