10 Dhjetor 2023

Lansohet indeksi i parë i cenueshmërisë në Kosovë ndaj dezinformimit

Prishtinë, 29 nëntror - Instituti Kombëtar Demokratik (NDI) në Kosovë mban konferencën për Integritetin e Informacionit, DISICON.

Konferenca organizohet nën temën e përgjithshme “Cenueshmëritë e qytetarëve ndaj dezinformimit: Si navigojnë demokracitë në hapësirën informuese në internet?”.

Edicioni i katërt i DISICON do të fokusohet në lansimin e Indeksit të parë të Cenueshmërisë së Kosovës ndaj Dezinformimit të realizuar nga Demokraci Plus, rëndësinë e përdorimit të mjeteve të mediave sociale për monitorimin dhe luftimin e dezinformimit dhe keqinformimit në hapësirat online,  ndikimin e  gjeneratave të reja të teknologjisë në transformimin e komunikimit, si dhe nevojën për qasje gjithpërfshirëse në luftimin e ndikimeve dixhitale antidemokratike që vijnë nga jashtë në Ballkanin Perëndimor.

Kjo konferencë do t’i bëjë bashkë pjesëmarrësit e Forumit Rajonal për Integritetin e Informacionit që vijnë nga Kosova, Shqipëria, Serbia, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Bosnja dhe Hercegovina, si dhe folës nga Tajvani, BE-ja dhe SHBA-të për të diskutuar për sfidat në hapësirën e informacionit dhe praktikat më të mira për adresimin e tyre.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)