29 Mars 2023

Komuna e Rahovecit shënon rritje në Indeksin e Transparencës

Prishtinë, 31 maj - Komuna e Rahovecit shënon rritje në Indeksin e Transparencës për Qeverisjen Komunale të Institutit Demokratik të Kosovës (KDI) për vitin 2021, duke u renditur në vendin e dytë nga vendi i pestë ku ishte në vitin 2020, në mesin e të gjitha komunave në Republikën e Kosovës.

Ky rezultat nxirret nga 87 tregues të KDI-së, të shtrirë në tetë politika publike si prokurimi publik në nivel komunal, buxhetimi dhe financat publike, qasja në dokumente dhe informacion publik, pjesëmarrja publike, grantet dhe subvencionet, etika profesionale dhe konfliktii i interesit, menaxhimi i pronës publike, ndërmarrjet dhe organizatat komunale.

Ndonëse 2021 një vit pandemie, Komuna e Rahovecit për asnjë herë të vetme nuk gjeti justifikime për të hequr dorë nga llogaridhënia publike.

 Ky është një sukses i radhës për Komunën tonë, e cila po sofistikon për çdo ditë e më shumë mekanizmat që mundësojnë qeverisjen me transparencë para qytetarëve dhe organizatave monitoruese.

 Përveç transparente, Komuna e Rahovecit përfshin qytetarët në qeverisje, duke i bërë ata pjesë të vendimmarrjes, përmes pranimit së propozimeve, këshillave si dhe kritikave të tyre.

Ky është një sukses i të gjithë qytetarëve të Rahovecit, që interesohen për qeverisjen komunale si dhe i të gjithë punëtorëve të administratës dhe drejtorëve të drejtorive përkatëse, për punën e palodhshme, me etikë dhe integritet të lartë.

Falënderojmë Institutin Demokratik të Kosovës (KDI) dhe SlovakAid – Asistenca Zyrtare për Zhvillimin e Republikës Sllovake për vlerësimin korrekt të punës së Komunës sonë, përmes Indeksit të Transparencës për Qeverisjen Lokale, që është lansuar sot.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Do të bëhet nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit trepalësh mes Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Federatës së Xhudos të Kosovës. (Qendra Nacionale të Xhudos në Pejë, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)