25 Shkurt 2024

Dyzetepesë zyrtarë Komunal të Prishtinës, vizitë turistike në qytetin e Lezhës

Prishitnë, 24 janar - Lëvizja Vetëvendosje dega në Prishitnë vlerëson se më dërgimin e dyzetepesë zyrtarëve Komunal të Prishtinës për vizitë turistike në qytetin e Lezhës, Kryetari i Komunës vazhdon atë që di të bëjë mirë: udhëtimet.

Në fillim të mandatit, para 1 viti, bashkë me kabinetin e tij ishin për një vizitë 2 ditore në Pejë e për gjatë gjithë vitit sipas LVV-së ai nuk i ndali udhëtimet e tij të shpeshta në Londër.

"Komunën e Lezhës e respektojmë dhe e vlerësojmë për bashkëpunimin e treguar ndër këto vite."

"Por, Kryetari Rama nuk mund dhe nuk bën të shfrytëzojë kapacitetet zyrtare e bashkëpunimet ndërkomunale për promovime e udhëtime për vete e kabinetin e tij", thekson LVV.

Prandaj LVV konsideron se meqenëse Komuna nuk dha detaje të plota për këtë vizitë, është legjitime t’i bëjmë disa pyetje rreth kostos dhe qëllimeve të këtij rrugëtimi:

- Cila ishte arsyeja e vizitës?

- Çfarë fitoi Prishtina nga kjo vizitë?

- Sa mjete të buxhetit të qytetarëve janë shpenzuar për këtë fundjavë?

Në fillim të këtij viti, ky Kryetar me kabinetin e tij nga LDK e PDK, ulën buxhetin dhe përgjysmuan shujtat e ushqimit për personat me gjendje të rënduar financiare, por siç po shihet luksin për vete e vazhduan njësoj.

"Pushteti nuk është i përhershëm, por dinjiteti po. Nuk duhet shfrytëzuar mundësitë që t’i jep pozita, për qejfe personale. Prishtina ka shumë probleme, por edhe Kryetari duket se ka shumë qejfe", deklaron LVV.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)