22 Mars 2023

Për gazetarë, prokurorë e gjykatës mungesa fizike e Thaçit mbetet epoka me e keqe e të jetuarit pa privilegje e luks

Shkruar nga Zejdush Kastrati

Se a ka qenë Hashim Thaçi politikan dhe udhëhëqes i mirë apo i dështuar i Kosovës, vlerësimin me meritor do e japi historia dhe proceset ne kontinuitet nëpër të cilat po kalon vendi, edhe pse e pranuam apo jo Thaçi është pjesë e historisë.

 Por një gjë e them me bindje te plotë se Thaçi sa ishte në pushtet mbi 50 për qind të personave te subjektit politik te PDK - së, por edhe te subjekteve tjere politike i ka ba me shtëpi, me banesa, me punë e pozita të larta, me vetura, me privilegje, benefite qe shumica as në endërr nuk i kanë pa, pra ua ka “qelur sytë”!! (me letra e pa letra)!

 Dihet se Hashim Thaçi çdo kend që ka arritur ta fut brenda rrethit te vet e qe te rrallë janë ata qe kanë refuzuar i ka “shtrydh” dhe lojaliteti e serviliteti ndaj tij pastaj ka qenë në maksimum.

 Aftësia e tij për të “neutralizu” çdo kend që ka futur në orbiten e tij ishte e jashtëzakonshme dhe veshtirë ta gjesh tek dikush tjetër meqë nuk kam pasur rastin qe te degjoj një person, edhe me i afermi bashkepuntor i Thaçit, qe nuk me ka thene shoqerisht: ”A, Thaçi ta ngul..”. por  te gjithë ama te gjithë janë palu para tij!

 Por e them me sinqeritetin me te madhe se Hashim Thaçi nuk te ka krijjar probleme nese nuk ke dashur te futesh në rrethin e “bashkëpuntorëve” te tij qoft si gazetar, shoqëri civile, apo kuader tjeter!

Pra, largimi dhe arrestimi i Thaçit, për nje numer te madh personash, veçanarisht nga subjekti  politik ku ishte lideri i pakontestuar është jo vetëm humbje për ketë subjekt, por për gjithë atë 50 për qind te elektoratit te PDK -se.

Pastaj për gati gjithë gazetarët e shoqerinë civile prokurorë e gjykatës, profesorë …, andaj mungesa fizike e Hashim Thaçit gjatë ketyre mbi 2 viteve është dhe mbetet epoka me e keqe e te jetuarit pa privilegje e luks, per te lartecekurit, te cilet një periudhe perfituan shumë, dhe me siguri thonin: ”zot  zgjate”, por dikush fatkeqësisht këtu humbi edhe me shumë se privilegjet e këtyre dhe jo pak prej tyre, edhe tani po vardisen e pispillosen në adresa tjera me shpresë për të përfituar diçka, sepse ka kohë u është “tharë fyti…!”

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 mars 2023

- Asociacioni i Qendrave për Punë Sociale dhe Departamenti Punë Sociale, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon ditën e dytë të konferencës se dytë Nacionale për shënimin e Ditës Botërore të Punës Sociale. (Fakulteti Filozofik i Universitetit të Prishtinës, ora 9:30)

- Administrata Tatimore e Kosovës në bashkëpunim me Iniciativën Kosovare për Stabilitet organizojnë panel diskutimi me temë “Formalizimi i punësimit”. (Biblioteka Kombëtare, ora 10:00)

- Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës organizon takim publik për hartimin e Koncept Dokumentit të Fushës së Ujërave. (Hotel Garden, ora 10:00)

- Ideatorët e platformës "Liria ka emër", Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli, do të vizitojnë Organizatat e dala nga lufta të UÇK-së. (Zyrat e Organizatave të dala nga lufta të UÇK-së, ora 11:00)

- Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, dhe ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, vizitojnë Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, ku planifikohet të fillojnë shërbimet për Fertilizim të Asistuar Mjekësor (FAM) në shërbimin publik. (Klinika Gjinekologjike në QKUK, ora 11:00)

- Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, jep mesazhin me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit. (Selia e BIK-ut, ora 11:00)

 - Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)

- Në shënimin e Javës Ndërkombëtare e Parasë, Shoqata e Bankave të Kosovës zhvillon një vizitë në shkollën "Thimi Mitko" në Gjilan. (Gjilan, ora 13:30)

- Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpunim me Transparency International organizon tryezën e diskutimit “Buxhetimi gjinor në kuadër të partive politike në Kosovë”, një diskutim i përbashkët mes kryetareve të forumeve të grave të partive kryesore në vend, trupave menaxhuese zgjedhore, shoqërisë civile dhe korit diplomatik në vend. (Hotel Sirius, ora 14:00)