30 Nëntor 2023

Save the Children do to lansojë raportin ‘Zërat e Rinj’

Prishtinë, 1 qershor - Më rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve Save the Children në Kosovë do to lansojë raportin ‘Zërat e Rinj’.

‘Zërat e Rinj’ është një anketë mbarëkombëtare e zhvilluar nga Save the Children, e cila i reflekton perspektivat e mbi 1200 fëmijëve në mbarë Kosovën për sigurinë, bullizmin, shëndetin mendor dhe pjesëmarrjen e tyre.

Ky raport shfaqë pikëpamjet e fëmijëve për të ardhmen e tyre dhe tema shpesh të paeksploruara, si spektri gjinor, ndryshimet klimatike dhe mjedisi.

Kjo ngjarje na ofron një mundësii për t'u përfshirë në një diskutim të sigurt me fëmijët për nevojat e tyre dhe bën thirrje për veprim ndaj bartësve të detyrës.

Po sot në takimin avokues mes Kryetarit të Komunës së Prishtinës Përparim Rama dhe përfaqësuesve të Grupit të udhëhequr nga fëmijët “Respect Our Rights-ROR” dhe Asamblesë Komunale të Fëmijëve në Prishtinë, fëmijët do i prezantojnë të gjeturat e raportit ‘Zërat e Rinj’.

Save the Children në Kosovë shpreson që rezultatet e raportit dhe ky takim të ndikojnë në hartimin e politikave dhe shërbimeve që iu japin përparësi interesave dhe nevojave të fëmijëven në nivelin lokal siç parashihet me Konventën e OKB-së për të Drejtat e Fëmijëve (KDF) dhe brenda kornizës vendore legjislative.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)