23 Shtator 2023

Promovohet libri “Bullizimi në shkollë” i autores Teuta Danuza

Prishtinë, 4 nëntor - Sot në Biblotekën Kombëtare do të organizohet promovimi i  librit “Bullizimi në shkollë” i autores Prof.Dr. Teuta Danuza.

Libri është një hyrje koncize në fenomenin e bullizimit në shkollë bazuar në këndvështrimet teorike dhe gjetjet empirike të fushës.

Fillimisht, ai shtjellon të kuptuarit e bullizmit nëpërmjet përkufizimit, formave të sjelljeve bulliste, rolin që fëmijët mund ta kenë gjatë rasteve të bullizimit, si dhe shkallën e prevalencës së bullizmit në shkollë.

Gjithsesi, libri trajton edhe sfidën e përkufizimit dhe, rrjedhimisht, trajtimit të këtij fenomeni në kontekstin kosovar duke marrë parasysh që në dokumentet zyrtare nuk ekziston termi përkatës.

Një gjë e tillë, pa dyshim, e sfidon vetëdijesimin, parandalimin dhe intervenimin e bullizmit në shkollë nga palët e interesit.

Libri “Bullizimi në shkollë” i dedikohet një game të gjerë të audiencës nisur nga palët e interesit të komunitetit shkollor, si: mësimdhënësit, stafi drejtues, prindërit, stafi profesional në shkollë, politikëbërësit në nivel qendror dhe lokal, studentët e edukimit, psikologjisë dhe stafi profesional dhe akademik i fushës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)