01 Prill 2023

Këshilli Rinor Kosovar hap ekpozitën "Qendra Rinore Ideale"

Prishtinë, 20 dhjetor - Këshilli Rinor Kosovar (KYC) është organizatë e cila funksionon që nga viti 1999 e cila ka për qëllim ngritjen e cilësisë së arsimit në vend dhe angazhimin e rinisë nëpër aktivitete jashtë-shkollore.

Sot në hapësirën e Bibliotekës Kombëtare KYC do të hap ekspozitën e cila do të paraqesë një shembull se si duhet të duket një qendër rinore për të rinjtë e komunës së Prishtinës.

Punimi ka për qëllim të promovojë nevojën e hapësirave rekreative për të rinjtë dhe shërbimet që atyre ju nevojiten në to.

KYC ka aspiruar të veprojë dhe të ndërtojë një shoqëri civile përmes krijimit dhe mbështetjes së organizatave rinore, angazhimit të të rinjve dhe grave në proceset e ndryshimit, zhvillimit të kapaciteteve të tyre, përfaqësimit të zërit të tyre, promovimit të edukimit të vetëorganizuar dhe mbështetjes së zhvillimit të politikave rinore.

Së fundmi KYC këtë qëllim është duke e implementuar përmes projektit EYE ON i financuar nga Ambasada e Kanadës (CFLI), me qëllim të monitorimit të premtimeve të bëra për të rinjtë nga partitë fituese gjatë zgjedhjeve të fundit komunale, raportimi i punës së bërë deri më tash përmes një raporti i cili është në fazën e fundit të publikimit dhe implementimin e aktiviteteve për promovimin e nevojave të të rinjëve të dalura nga ky raport raport.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 prill 2023

- Federata e Pingpongut do të organizoj Kampionatin Individual të Kosovës për U19. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Dy ideatorët e platformës “Liria ka emër”, Ismail Tasholli dhe Eliza Hoxha do të mbajnë Konferencë për Media. (Hotel Sirius, ora 13:00)

- Mbahet hapja zyrtare e ekspozites “Some Call Us Balkans” i cili mirëpret 8 artistë të rinjë bashkëkohorë veprat e të cilëve eksplorojnë Ballkanin, mitet dhe konceptet e gabuara për të, përdorimet e hapsirës përtej stereotipeve, vizionimin e ekosistemeve të reja, mënyrat e banimit dhe të të qenurit bashkë mbi një bazë të përbashkët. (Termokiss, ora 16:00)

- Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do ta hap edicionin e 3-të me programin e koncerteve. (Atelia e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, ora 20:00)