23 Shtator 2023

Grupet e udhëhequra nga fëmijët hapin ekspozitën e artit të ricikluar

Prishtinë, 20 nënto - Grupet e udhëhequra nga fëmijët “Respect Our Rights - ROR” dhe Asambletë Komunale të Fëmijëve të mbështetur nga Save the Children Kosova organizojnë hapjen e Ekspozitës së Artit të Ricikluar.

Më ketë ekspozitë fëmijët synojnë të angazhohen në një diskutim të sigurt me bartësit e detyrës në nivel qendror dhe lokal dhe akterë të tjerë të cilët mund të sjellin ndryshim në fushën e mjedisit dhe ndryshimeve klimatike.

Duke vënë në pah nevojat e fëmijëve që rezultuan nga raporti "Zërat e Rinj" 2022, fëmijët u bëjnë thirrje institucioneve përkatëse për të trajtuar krizën klimatike, duke qenë se një fenomen i tillë cenon të drejtat e fëmijëve për një jetë më të shëndetshme dhe një të ardhme më të mirë.

Kjo ekspozitë zhvillohet në kuadër të fushatës globale Save the Children "Generation Hope", e cila synon kufizimin e ndryshimeve katastrofike klimatike duke u siguruar që të drejtat e fëmijëve janë në qendër të reagimit të politikbërësve dhe vendimmarrësve.

Punimet e ekspozuara janë krijuar nga vetë fëmijët duke ripërdorur letër, plastikë dhe xham. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)