02 Prill 2023

Rritet besueshmëria e opinionit publik ndaj ATK-së

Prishtinë, 14 mars - Vazhdon perceptimi pozitiv ndaj Administratës Tatimore të Kosovës përmes raporteve me relevanc të institucioneve ndërkombëtare.

Një vlerësim i tillë u bë së fundi nga Përmbledhja e Pulsit Publik XXIII, të përgatitur nga UNDP, në të cilin në pjesën e perceptimeve për përhapjen e korrupsionit në institucionet e vendit,  ATK radhitet në nivel të favorshëm.

Në indeksin e krahasimeve i cili mat percepsion për nivelin besueshmërisë ndaj ATK-së për vitet: 2019, 2020, 2021 dhe 2022, rezulton se institucioni i ATK-së ka shënuar rënie të ndjeshme të opinionit publikë për pranin e korrupsionit në ATK.

Treguesit matës prezantoj se ATK ka shënuar progres sa i përket integritetit të saj në raport me qytetarët, kështu nga prilli 2022 në nëntor 2022 kemi rënie në 24.10% nga 25.40%.

Ndërsa, krahas viteve të kaluar vlen të theksohet se nga 40%  sa ka qenë në vitin 2019 në 2022 kemi 24.10% rënie. Këta tregues janë reflektim i  angazhimit të menaxhmentiti të lartë dhe stafit të ATK-së në forcimin e partneritet të institucionit me qytetarët.

Për të cilën ATK ka krijuar dhe vazhdon të krijon mekanizma në rritjen e besimit ndaj ATK-së në raportimin e rasteve korruptive dhe çfarëdo sjellje tjetër e cila dëmton tatimpaguesit dhe qytetarët.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 prill 2023

- Partia Demokratike e Kosovës organzon  "Marshin për Drejtësi". (Sheshi “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, ora 14:00)

- Shënohet 33 vjetori i degës së Lidhjes Demokratike të Kosovës në Prizren. (Restaurant "Oferta", ora 15:00)