25 Shkurt 2024

Përfaqësues të KE-së kanë vizituar Ministrinë e Bujqësisë

Prishtinë, 17 mars -  Në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) sot kanë qëndruar për vizitë pune përfaqësues të Komisionit Evropian, znj. Iva Stamenova dhe znj. Agnieszka Rutkowska. Delegacioni është pritur nga Zëvendësministri Fikrim Damka me bashkëpunëtorët.

Temë diskutimi e këtij takimi ka qenë njohja nga afër me ecuritë dhe dinamikën e punëve në fushën e bujqësisë, sidomos në sferën e  mbështetjes direkte të fermerëve kosovarë, që MBPZHR po e bënë me ndarjen e granteve dhe subvencioneve në sektor të caktuar të saj.

Your browser may not support display of this image.

Me këtë rast autoritetet e MBPZHR-së kanë njoftuar përfaqësuesit e KE-së se dinamika e punëve po rrjedh mjaft mirë, ndërkohë që, u tha në takim, deri tani në mjetet e informimit është bërë shpallja e njoftimeve për fermerët e interesuar që të aplikojnë për të qenë përfitues të grandeve, konkretisht në sektorin e dhentarisë (kafshëve të imëta), të gjedhtarisë, pemëtarisë e vreshtarisë. 

Në takim është biseduar edhe për funksionimin e Njësisë së Pagesave, të themeluar nga stafi i brendshëm i MBPZHR-së. Janë shpjeguar edhe hollësi të tjera për disa aspekte procedurale, për të ndihmuar fermerët që të kenë qasja gjithëpërshirje me rastin e aplikimit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)