04 Tetor 2023

Hapet Festivali i Verës si mundësi e re ekonomike

Rahovec, 16 qershor - Organizata Jo Qeveritare AKTIV organizon festivalin e verës në fshatin Hoçë të Madhe të komunës së Rahovecit.

"Ne do të bashkojmë prodhuesit e verërave nga rajoni i Rahovecit dhe bizneset nga veriu i Kosovës, për t'u ofruar atyre mundësi për rrugë të reja eventuale të bashkëpunimit ekonomik", thekson OJQ Aktiv.

Përfaqësues të kafeneve, restoranteve, tavernave dhe dyqaneve ushqimore nga komunat në veri të Kosovës, planifikojnë të marrin pjesë në këtë ngjarje dhe të vizitojnë prodhuesit e verërave nga Hoça e Madhe, të cilët do të ekspozojne produktet e tyre gjatë festivalit.

Ndërsa vera e prodhuar atje është gjithnjë e më e kërkuar, Hoça e Madhe mbetet e pazhvilluar, me shanse të kufizuara për të hyrë në tregjet e jashtme.

Kjo ngjarje është projektuar për të trajtuar atë çështje dhe për të mbajtur një festival që mund të sjell dobi dhe në të vërtetë argëtimin për komunitetin.

Festivali do të mbahet jashtë në një zonë publike në Hoçë të Madhe.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)