23 Maj 2024

USAID mbështet partneritetit me sektorin privat për forcimin e arsimit të lartë

Prishtinë, 24 prill - Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Jeffrey Hovenier, së bashku me Zeinah Salahi, drejtoreshë e Misionit të USAID-it, do të marrin pjesë në nënshkrimin e Marrëveshjeve të Mirëkuptimit për nisjen e aktivitetit të mbështetur nga USAID-i të Partneritetit me sektorin privat për forcimin e arsimit të lartë.

Marrëveshjet do të nënshkruhen ndërmjet Universitetit të Ajovës (Iowa) dhe Universitetit të Pejës „Haxhi Zeka”, Universitetit të Prizrenit „Ukshin Hoti” dhe Universitetit të Prishtinës „Hasan Prishtina”.

Aktiviteti ‘Partneriteti i USAID-it me sektorin privat për forcimin e arsimit të lartë’ është angazhim pesëvjeçar që synon rritjen e cilësisë dhe produktivitetit të ndërveprimit ndërmjet industrisë dhe universiteteve publike në Kosovë në sektorët e Teknologjisë Informative dhe të Komunikimit (TIK) dhe të bujqësisë.

Aktiviteti do të udhëhiqet nga Konsorciumi i Ajovës, me në krye Universitetin e Ajovës, në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Ajovës dhe Qendrën për Arsim të Kosovës (QAK), në partneritet me Universitetin „Haxhi Zeka” në Pejë, Universitetin „Ukshin Hoti” në Prizren dhe Universitetin e Prishtinës „Hasan Prishtina”.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)