25 Shkurt 2024

Ministrja Bajrami vizitoi Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës

Prishtinë, 10 mars - Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajrami, ka vizituar Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës (AShAK), ku është pritur nga kryetari i Akademisë, Mehmet Kraja dhe Kryesia.

Gjatë këtij takimi, kryetari Kraja e informoi ministren Bajrami për punën dhe aktivitetet e AShAK-ut, me fokus të veçantë, rreth një dokumenti/platforme që po e përgatitë Akademia, në bashkëpunim me ekspertët e fushës edhe jashtë Akademisë.

Ky dokument ka të bëjë me çështjen e sistemit të arsimit në Kosovë, ku do të identifikohen të metat dhe vështirësitë me të cilat po përballet sistemi, si dhe do të jepen rekomandime se si të përmirësohet ai.

Ministrja Bajrami e mirëpriti kontributin e AShAK-ut dhe theksoi se përfundimet që do të dalin nga dokumenti i Akademisë, do të shërbëjnë si udhërrëfyes dhe do të trajtohen me kujdes nga Ministria, në mënyrë që MAShTI në bashkëpunim me AShAK-un dhe gjithë komunitetin e ekspertëve të arsimit të punojnë së bashku për përmirësimin e sistemit  të arsimit.

Në këtë takim, ministrja Bajrami dhe kryetari Kraja u dakorduan që të intensifikojnë bashkëpunimin mes dy institucioneve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2023

 - Partia Demokratike e Kosovës, mban konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

 

 - Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, organizon shfaqjen e filmave “I Pabesi” dhe “Heshtja Vret”. (Kino “Armata”, ora 20:00)