29 Mars 2023

Fakulteti i Edukimit lanson projektin për hulumtime shkencore

Prishtinë, 24 janar - Në kuadër të shënimit të 20 vjetorit të themelimit të Fakultetit të Edukimit, bëhet Lansimi i projektit të bashkëpunimit midis Fakultetit dhe institucioneve arsimore në hulumtime shkencore.   

Marrëveshja do të nënshkruhet nga rektori i Universitetit të Prishitnës “Hasan Prishtina", prof. Dr. Naser Sahiti, Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit znj. Arbërie Nagavci, Dekani i Fakultetit të Edukimit prof.Asoc. Dr. Blerim Saqipi dhe 20 drejtorët e shkollave dhe kopshteve të përzgjedhura për këtë bashkëpunim.

Marrëveshje ka për qëllimi që Fakultetit të Edukimit dhe institucionet arsimore të bashkëpunojnë për realizimin e projekteve të vogla hulumtuese më bazë në shkollë dhe komunitet.

Variablat dhe temat hulumtuese do të fokusohen në fusha të cilat janë në interes të zhvillimit të arsimit në përgjithësi dhe shkollave në veqanti si praktikat e mësimdhënies, orientimi dhe zbatimi i reformave kurrikulare, kultura shkollore dhe autonomia e mësimdhënësve, zhvillimi dhe edukimi në fëmijëri të hershme, etj.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 mars 2023

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen e konsumatorit. (Kuvendi i Kosovës, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë diskuton rreth çështjeve vijuese nga fushëveprimi i Komisionit. (Kuvendi, salla N302, ora 10:00)

- Qendra e Kosovës për Eksport organizon ngjarjen “Rritja e eksportit përmes platformës KoEx”. (Hotel Sirius, ora  10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive. (Kuvendi, salla N10, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Prokurorin e Shtetit si dhe ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje. (Kuvendi, salla N303, ora 11:00)

- Do të bëhet nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit trepalësh mes Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Federatës së Xhudos të Kosovës. (Qendra Nacionale të Xhudos në Pejë, ora 11:00)

- Promovohet romani “Duke ndjekur fluturat” i autores Hana Hoxha, i cili ka si fabulë edukimin e nxënësve/fëmijëve për rolin e policisë në sigurinë e tyre. (Biblioteka Kombëtare, ora 12:00)

- Bëhet inaugurimi i punëtorisë së Floktarisë në Qendrën e Kompetencës “Shtjefën Gjeçovi”, e cila do të shërbejë për zbatimin e mësimit dual ku merr pjesë edhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. (Shtjefën Gjeçovi në Prishtinë, ora 13:00)