01 Prill 2023

Diplomojnë 25 vajza të programit për ngritjen profesionale në politikë

Prishtinë, 31 janar - Fondacioni Jahjaga në bashkëpunim me Zyres Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë organizon ceremoninë e diplomimit të programit “Zhvillimi i njohurive mbi qeverisjen lokale".

Fondacioni Jahjaga përmes programit të grave në politikë, në vazhdimësi kontribon në promovimin dhe fuqizimin e rolit të gruas në politikë.

Nën këtë program gjithashtu një fokus i veçantë i kushtohet rinisë, me theks inkurajimit dhe fuqizimit të vajzave të reja të cilat kanë aspirata të zhvillimit të karrierës në politikë.

Në këtë linjë,  Fondacioni Jahjaga me mbështetjen e Zyres Zvicerane për Bashkëpunim dhe në kuadër të projektit “Diversiteti gjinor si mjet për politika dhe programe gjithëpërfshirëse në nivel lokal”, ka organizuar programin “Zhvillimi i njohurive mbi qeverisjen lokale”.

Në kuadër të këtij programi 25 vajza të reja, studente dhe të sapo-diplomuara kanë arritur të zhvillojnë më tutje njohuritë dhe aftësitë e tyre në fushën e qeverisjes lokale, përmes tri fazave të programit: pjesës teorike, trajnimeve dhe fazës së mentorimit/praktikës.

Programi po finalizohet me ceremoninë e diplomimit ku do të marrin pjesë Znj. Atifete Jahjaga, ish Presidente e Kosovës si dhe Themeluese dhe Kryetare e Bordit të Fondacionit Jahjaga, Thomas Kolly, Ambasadori i Zvicrës në Kosovë, përfaqësues të organizatave joqeveritare, drejtoresha komunale dhe përfaqësues të partive politike në Kosovë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 prill 2023

- Federata e Pingpongut do të organizoj Kampionatin Individual të Kosovës për U19. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Dy ideatorët e platformës “Liria ka emër”, Ismail Tasholli dhe Eliza Hoxha do të mbajnë Konferencë për Media. (Hotel Sirius, ora 13:00)

- Mbahet hapja zyrtare e ekspozites “Some Call Us Balkans” i cili mirëpret 8 artistë të rinjë bashkëkohorë veprat e të cilëve eksplorojnë Ballkanin, mitet dhe konceptet e gabuara për të, përdorimet e hapsirës përtej stereotipeve, vizionimin e ekosistemeve të reja, mënyrat e banimit dhe të të qenurit bashkë mbi një bazë të përbashkët. (Termokiss, ora 16:00)

- Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do ta hap edicionin e 3-të me programin e koncerteve. (Atelia e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, ora 20:00)